De Rubens Code

De Rubens Code

a musical dinner show
Voorstellingen vanaf 29 maart '22 in Studio Zuid, Antwerpen

Wat als de personages in de schilderijen van Rubens konden praten? Kom naar De Rubens Code en ontdek hoe de werken van de grootmeester tot leven komen en de geheimen van Rubens worden blootgelegd. Het verhaal van de mens, de kunstenaar, de diplomaat en… de spion! De meester zoals je hem nog nooit gezien hebt!

Rubens is de meest grootse Vlaamse schilder, zijn tijdgenoten prezen de meester van de wulpse naakten, mythische helden en bijbelse beelden als ‘God van de schilders’.

De Rubens Code brengt het verhaal van de Antwerpse grootmeester. Hij reisde overal om schilderijen te gaan maken, vaak ook met een diplomatieke missie, maar hij deed daarnaast ook andere zaken: geheime, gevaarlijke zaken… spionage! Zijn ambacht als schilder was een dekmantel om dingen in het duister te doen die niet geweten mochten worden. Rubens had nauwe contacten met koningen, prinsen en andere heersers in de belangrijkste landen van Europa. Rubens was bereid om alles op het spel te zetten: zijn carrière, zijn reputatie, zijn leven. Een verhaal dat even intrigerend, fascinerend en inspirerend is als de historische avonturen van Dan Brown.

In De Rubens Code komt het overweldigende oeuvre van de grootmeester letterlijk tot leven in meesterlijke ‘tableaux vivants’. De personages stappen uit de levende schilderijen en leggen het geheime leven van hun maker en meester bloot: het historische avontuur van de kunstenaar, de verhalen achter de mens en spannende geheimen van de spion.
Wie aan Antwerpen denkt, denkt aan Rubens, aan lekker eten en een ‘joie de vivre’ om U tegen te zeggen. In De Rubens Code schuif je mee aan tafel op de vele reizen die de grootmeester heeft gemaakt, ontdek je een palet aan voortreffelijke smaken en geniet je van de onnavolgbare Rubensiaanse cultuur in de levende schilderijen, in je bord en in je glas. Alles wordt op smaak gebracht met een ongemeen inspirerend en intrigerend portret van Rubens als mens, kunstenaar en spion, en zo ben jij een uniek deel van één van de grootste geheimen uit de zeventiende eeuw.

De Rubens Code, even goddelijk als zijn schilderijen!

Voor de show en tijdens de pauze kan u genieten van 4 gerechten en een dessert. Een vegetarisch en veganistisch alternatief worden voorzien  Je kan jouw dieetvoorkeuren aangeven tijdens het bestellen van de tickets.
Dit wordt een zintuiglijke totaalervaring om nooit te vergeten!

Kalender
Kies een periode...
Er zijn nog geen tickets beschikbaar...